Partneři

Partner

Red Hat Czech, s.r.o.

Red Hat je společnost, produkující Red Hat Enterprise Linux, významnou komerční linuxovou distribuci, JBoss Enterprise Middleware, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Enterprise MRG a software pro cloud computing. Dále tato společnost poskytuje služby v oblasti konzultace, tréninků a certifikace.

CESNET, z.s.p.o.

Sdružení CESNET provozuje a rozvíjí českou národní e-infrastrukturu určenou pro potřeby vědy, výzkumu, vývoje a vzdělávání. Poskytuje široké spektrum služeb pro přenos, ukládání a zpracování dat. Jde o výkonné výpočetní clustery, velká datová úložiště pro ukládání sdílení dat, prostředky pro multimediální komunikaci a prostředí pro spolupráci distribuovaných týmů. Hlavní pozornost je věnována bezpečné komunikaci, ochraně dat a postupné modernizaci e-infrastruktury prostřednictvím vlastního výzkumu. CESNET je součástí panevropské páteřní sítě GÉANT a gridové infrastruktury EGI.

CZ.NIC, z.s.p.o.

Sdružení CZ.NIC je především správcem české národní domény. Je zodpovědné za provozování registru doménových jmen .CZ, zabezpečování provozu a rozvoj. Mimo to se pracovníci CZ.NIC věnují řadě projektů rozvíjející internetové služby a technologie, mezi něž patří open source routery Turris, routovací démon BIRD, autoritativní DNS server Knot DNS a Knot Resolver, autentizační služba MojeID nebo rozšiřování technologie DNSSEC. Tyto a řada dalších projektů jsou určeny jak české internetové komunitě, tak té zahraniční. Sdružení CZ.NIC provozuje národní CSIRT tým České republiky – CSIRT.CZ a v rámci osvětové a vzdělávací činnosti vydává odborné a populárně naučné knihy (Edice CZ.NIC), natáčí osvětové seriály (Jak na Internet, Nebojte se Internetu) a provozuje vzdělávací centrum (Akademie CZ.NIC). CZ.NIC je členem sdružení EURid spravujícího evropskou doménu EU a dalších obdobně zaměřených mezinárodních společností (CENTR, ccNSO a další).

SUSE

Společnost SUSE jako průkopník v oblasti open source softwaru poskytuje spolehlivý linuxový operační systém, cloudovou infrastrukturu a řešení pro ukládání dat.

Cisco

With networking, security, collaboration, cloud management, and more, Cisco helps to securely connect industries and communities. TD&R Data Science team in Prague is developing complex systems for network and cross domain detections using machine learning and artificial intelligence. We build cloud-based solutions for detecting threats from diverse types of telemetry sources. We analyze data of many millions of devices all over the world.

MojeFedora.cz

MojeFedora.cz je česká komunita okolo linuxové distribuce Fedora.

Mediální partner

Root.cz

Jsme nejčtenější server pro vývojáře a IT specialisty. Na Root.cz publikují odborníci pro odborníky. Nezaměřujeme se na běžné uživatele, kteří si vybírají počítačovou myš. Píšeme o serverech, sítích a počítačové bezpečnosti, tedy tématech určených profesionálům nebo nadšencům.

Hlavní pořadatel

OpenAlt z.s.

OpenAlt z.s. je spolek jehož cílem je podporovat a propagovat open source v celé šíři jeho paradigmaticého pojetí (hardware, software, data, věda, vzdělávání, vládnutí, ..). Základem je pro nás organizace konference OpenAlt, která představuje otevřenost jako odpověď na technické a společenské výzvy.

Spolupořadatel

FI MUNI

Fakulta informatiky byla založena roku 1994 jako první informatická fakulta v ČR. Dnes, při stále rostoucím zájmu o studium, poskytuje informatické vzdělání na všech stupních VŠ studia dvěma tisícům studentů v češtině a angličtině. Kromě kvalitní výuky je v téměř dvaceti laboratořích prováděn špičkový výzkum, často ve spolupráci s průmyslovými partnery fakulty či firmami sídlícími ve vědecko-technickém parku přímo v areálu FI.

Technický partner

SlidesLive

SlidesLive se zabýva profesionálním natáčením konferencí. Na konferenci OpenAlt pomohla s technickým zajištěním záznamů a přenosů.

Chci tu být taky