Partneři

Partner

Red Hat Czech, s.r.o.

Red Hat je společnost, produkující Red Hat Enterprise Linux, významnou komerční linuxovou distribuci, JBoss Enterprise Middleware, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Enterprise MRG a software pro cloud computing. Dále tato společnost poskytuje služby v oblasti konzultace, tréninků a certifikace.

CESNET, z.s.p.o.

Sdružení CESNET provozuje a rozvíjí českou národní e-infrastrukturu určenou pro potřeby vědy, výzkumu, vývoje a vzdělávání. Poskytuje široké spektrum služeb pro přenos, ukládání a zpracování dat. Jde o výkonné výpočetní clustery, velká datová úložiště pro ukládání sdílení dat, prostředky pro multimediální komunikaci a prostředí pro spolupráci distribuovaných týmů. Hlavní pozornost je věnována bezpečné komunikaci, ochraně dat a postupné modernizaci e-infrastruktury prostřednictvím vlastního výzkumu. CESNET je součástí panevropské páteřní sítě GÉANT a gridové infrastruktury EGI.

CZ.NIC, z.s.p.o.

Sdružení CZ.NIC je především správcem české národní domény. Je zodpovědné za provozování registru doménových jmen .CZ, zabezpečování provozu a rozvoj. Mimo to se pracovníci CZ.NIC věnují řadě projektů rozvíjející internetové služby a technologie, mezi něž patří open source routery Turris, routovací démon BIRD, autoritativní DNS server Knot DNS a Knot Resolver, autentizační služba MojeID nebo rozšiřování technologie DNSSEC. Tyto a řada dalších projektů jsou určeny jak české internetové komunitě, tak té zahraniční. Sdružení CZ.NIC provozuje národní CSIRT tým České republiky – CSIRT.CZ a v rámci osvětové a vzdělávací činnosti vydává odborné a populárně naučné knihy (Edice CZ.NIC), natáčí osvětové seriály (Jak na Internet, Nebojte se Internetu) a provozuje vzdělávací centrum (Akademie CZ.NIC). CZ.NIC je členem sdružení EURid spravujícího evropskou doménu EU a dalších obdobně zaměřených mezinárodních společností (CENTR, ccNSO a další).

SUSE

Společnost SUSE jako průkopník v oblasti open source softwaru poskytuje spolehlivý linuxový operační systém, cloudovou infrastrukturu a řešení pro ukládání dat.

MojeFedora.cz

MojeFedora.cz je česká komunita okolo linuxové distribuce Fedora.

Mediální partner

Root.cz

Jsme nejčtenější server pro vývojáře a IT specialisty. Na Root.cz publikují odborníci pro odborníky. Nezaměřujeme se na běžné uživatele, kteří si vybírají počítačovou myš. Píšeme o serverech, sítích a počítačové bezpečnosti, tedy tématech určených profesionálům nebo nadšencům.

Hlavní pořadatel

OpenAlt z.s.

OpenAlt z.s. je spolek jehož cílem je podporovat a propagovat open source v celé šíři jeho paradigmaticého pojetí (hardware, software, data, věda, vzdělávání, vládnutí, ..). Základem je pro nás organizace konference OpenAlt, která představuje otevřenost jako odpověď na technické a společenské výzvy.

Spolupořadatel

FIT VUT

Fakulta informačních technologií VUT je prestižním mezinárodně uznávaným vysokoškolským pracovištěm a centrem špičkového výzkumu v nejrůznějších oblastech IT. V moderním kampusu nabízí studentům vysoce ceněné vzdělání v oblasti IT ve všech stupních studia: v tříletém bakalářském, navazujícím dvouletém magisterském i ve čtyřletém doktorském.

SU FIT

SU FIT pořádá hudební festivaly, plesy, sportovní dny a pomáhá s reprezentací FIT VUT na kulturních a sportovních akcích. V rámci toho často hledáme mladé a nadějné talenty nejen z FITu. Na konferenci OpenAlt nám poskytli prostory pro sobotní after párty.

Chci tu být taky