Ohlasy v médiích

O víkendu 11. a 12. listopadu proběhl osmnáctý ročník brněnského OpenAltu. Mluvilo se o tom, jak se dá moderně dělat střední škola, jaký je osud firmy Jolla, proč používat OpenBSD a jak se bude instalovat Fedora.
Root.cz
O víkendu proběhl v Brně osmnáctý ročník konference OpenAlt. Mluvilo se o tom, kde leží hranice otevřené komunity, jak moderní technologie umožňují digitální nomádství a proč dává smysl síť Mastodon.
Root.cz
OpenAlt je zkratka Open Alternatives. Jedná se o konferenci, která se koná v České republice a zaměřuje se na svobodný a otevřený software, hardware, technologie, internet a kulturu. OpenAlt je jedním z nejvýznamnějších setkání v oblasti otevřených technologií v České republice a každoročně se setkávají na této konferenci tisíce lidí z celého světa.
OpenAI
Otevřená společnost se začíná budovat právě už u nejmladších lidí, kde je rozvíjen jejich potenciál a učí se chápat demokratický přístup ke světu. Nejsilněji zastoupenou programovou větví na konferenci byl letos otevřený software, v rámci které jste se mohli seznámit právě s řadou technických věcí.
CNews.cz
Na brněnské akci OpenAlt 2019 jsme vyzpovídali Michala Hrušeckého z CZ.NIC ohledně nového routeru Turris MOX. Samozřejmě jsme se mu podívali pod pokličku a probrali nejen zajímavé řešení detekce připojených modulů Turris MOX.
HWDEV Podcast
Vydali jsme se na otevřenou konferenci OpenAlt. V podcastu vybíráme pár zajímavých témat a zamýšlíme se nad nimi.
podcast Cnews FM
Tento OpenAlt jsem strávil většinu času na tracku State of The Map (SotM) CZ+SK a následném mapatonu Missing Maps.
Jakub Jelen bloguje
Před zahájením přednášek nebo během pauz bylo možné navštívit jednotlivé stánky rozmístěné po areálu FIT. Několik z nich bylo na konferenci nováčky, například Střelecký simulátor, stánek Base48 nebo dětský koutek. Zařízena byla také otevřená Wi-Fi síť. Po navštívení celkem 14 přednášek jsem také schopen říct, že se celková konference skutečně vydařila.
Ikaros.cz - elektronický časopis o informační společnosti
Prolétnout se v Boeingu nebo si zastřílet ze speciální zbraně. Takové simulátory si mohou mimojiné lidé vyzkoušet během konference OpenAlt na Vysokém učení technickém v Brně.
Studio 6 víkend, ČT24
Sepsali jsme své postřehy z konference @OpenAlt a přidali jsme i pár fotek.
OpenAlt jsme provoněli kávou a polepili logy, blog vpsFree.cz